„Merhamet“ podijelio migrantima u Bihaću pomoć vrijednu 30.000 KM

Delegacija HO “Merhamet” MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, posjetila je danas migrante u kampu “Lipa” u Bihaću. “Merhamet” je migrantima uručio dio pomoći vrijedne preko 30.000 KM, a ostatak će migrantima dijeliti i narednih nekoliko dana.

Riječ je o ćebadima, donjem vešu, potkošuljama, čarapama, kišnim kabanicama, astro-folijama, kao i o obrocima koji sadrže hljeb, razne vrste konzervi, mlijeko, flaširanu vodu, sokove i hurme.

Ovaj kontingent pomoći obezbijedila je dugogodišnja “Merhametova” partnerska organizacija “Helping hand”, čije je sjedište u SAD.

Predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac rekaoo je da je ova humanitarna organizacija, nakon najnovije eskalacije migrantskim krize u BiH, odnosno u Bihaću, do sada obezbijedila pomoć za imigrante u kampu “Lipa”, u vrijednosti većoj od 80.000 KM, dobrim dijelom u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH.

“Čim su se stvorili uslovi za to i nakon što su migranti, poslije višednevnog odbijanja hrane, odustali od takve vrste protesta, ‘Merhamet’ je već bio na terenu. Naš Regionalni odbor u Bihaću, koji već tri godine pomaže imigrante u Unsko-sanskom kantonu, već je danima angažovan u kampu ‘Lipa’, gdje migrantima, u koordinaciji sa Crvenim krstom USK-a, dijeli doručak, i ostalu vrstu pomoći, zavisno od dogovora i rasporeda koji mu, zavisno od dana, pripada”, kazao je Vrbanjac.

(NovaSloboda.ba)