Smiješne slike životinja

Na takmičenju Comedy Wildlife Photography svake godine se nagrađuju najsmješnije fotografije iz svijeta divljih životinja.

Ukupni pobjednik

Dok je ronio u blizini ostrva Lady Eliot na Velikom koraljnom grebenu, Marku Fitzpatricku je ova kornjača uplivala pred kameru, i ovom fotografijom, on je odnio ukupnu pobjedu. Takmičenje su 2015. godine pokrenuli fotografi Paul Jayson Hicks i Tom Sullam, kako bi skrenuli pažnju na očuvanje prirode.

Dobro jutro

Čini se da se rakuni istežu, kad je vrijeme za ustajanje. Na ovom drvetu često ima rakuna, kaže fotograf Charlie Davidson. Ponekad ostaju samo jednu noć, ponekad čitav mjesec.

O sole mio …

… nazvao je fotograf Roland Kranitz ovu svoju sliku. „Zemaljska vjeverica je svim glasom pjevala. Činilo se kao da pjeva za mene”, rekao je fotograf. Inače, glas životinje bio je veoma lijep.

“Dobro” sakriven

Fotograf Tim Hearn čekao je da se ova libela probudi. Želio je slikati njeno tijelo i krila. Ali, kad ga je libela spazila, kao da se postidila i sakrila se iza vlasi močvarne trave.

Čini se da ova lisica vodi teške pregovore s poljskim mišom. Ayala Fishhaimer snimila je ovu sliku nakon što je cijelo jutro provela prateći četiri mlade lisice.

Yevhen Samuchenko šetao je s prijateljima centrom grada Hampija (Indija). Iznenada je došlo stado langura, uzelo bicikle i počelo se igrati s njima.

Čini se da se ova riba papagaj u vodama blizu Kanarskog ostrva El Hierro smije. Fotograf Arthur Telle Thiemenn vidio je jato riba. Potom mu je trebalo nekoliko minuta prije nego što je uspio snimiti ovu sliku.

Mladi lavovi

Olin Rogers fotografisao je ovo dvoje mladunaca lavova kako se igraju na gnijezdu termita u nacionalnom parku Hwange u Zimbabveu.

(news)

Z. N.

(NovaSloboda.ba)