Načelnik Konjica Osman Ćatić pružio podršku „Merhametu“

Delegacija HO „Merhamet“ MDD,  koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, posjetila je načelnika opštine Konjic Osmana Ćatića. Vrbanjac je upoznao načelnika Ćatića sa aktivnostima i misijom „Merhameta“, kao i sa planovima Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic.

“Zahvaljujem se načelniku Osmanu Ćatiću što je, odmah po preuzimanju dužnosti, dao podršku ‘Merhametu“’čime je, ujedno, dao podršku i svojim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe. Sretni smo što u ovom gradu, gdje ‘Merhamet’ djeluje od 1991. godine. Na čelu Opštinskog odbora ‘Merhameta’ Konjic je Jasmin Ahmić, mlada, vrijedna i požrtvovana osoba, koja uspijeva doći do svakog kome je pomoć potrebna. Sa takvim mladim ljudima i podrškom opštine Konjic, zajednički možemo učiniti mnogo na dobrobit svih”, poručio je Vrbnjac.

Načelnik Ćatić je naglasio da veoma cijeni rad „Merhameta“ koji, kako je kazao, ima poštene namjere i značajna je bošnjačka organizacija.

“Islamska zajednica u BiH, BZK „Preporod“ i „Merhamet“ tri su temeljna stuba bošnjačkog naroda”, kazao je Ćatić.    

Osim predsjednika Kenana Vrbanjac, sastanku sa načelnikom opštine Konjic Osmanom Ćatićem prisustvovali su i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić i sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic Jasmin Ahmić.

Nakon sastanka u opštini Konjic, Kenan Vrbanjac i Adnin Hasić posjetili su Osnovni odbor „Merhameta“ Konjic, gdje ih sekretar odbora Jasmin Ahmić upoznao sa planovima i prioritetima u ovoj godini, saopšteno je iz RO  „Merhameta“ Mostar.

(NovaSloboda.ba)