Mostar dobija novi gastro pub: Od petka ‘’Nova priča’’

Mostar će obogatiti svoju gastro ponudu od petka 29.1.2021. u 10 sati, kada će svoja vrata posjetiocima otvoriti Gastro pub Nova priča, koji će vas osvojiti ugodnim interijerom, vrhunskom kuhinjom i bogatim kulturnim sadržajima.

Gastro pub Nova priča smješten je u centru grada u prostoru bivše Pivnice Mostar, prizemlje Vile Neretve (Lacina 5), a svojim inovativnim konceptom upotpuniće hercegovačku ugostiteljsku ponudu.

‘’Budućim posjetiocima želimo odaslati poruku da radimo nešto u potpunosti novo što do sada nije viđeno u Mostaru, kao ni na području cijele Hercegovine. Istaknućemo se na drugačiji način u odnosu na objekte sličnog koncepta sadržajem, ponudom, ambijentom. Pobrinućemo se da Mostar dobije novitete u vidu potpuno drugačijih i modernijih pića, jela i njihovih prezentacija i vrhunskog servisa’’, kaže Josip Jurčević iz CEO konsultantske agencije B.A.R. Solutions iz Splita, koji su angažovani kao dokazani profesionalci pri razvoju mnogih sličnih projekata u Hrvatskoj I inostranstvu.

Smatraju da u Mostaru ima još mjesta za napredak i nadaju se da će na osnovu svog iskustva i mnogobrojih internacionalnih saradnji i edukacija, pružiti posjetiocima novu dimenziju ugostiteljskog doživljaja.

Iza samog naziva ‘’Nova priča’’ kriju se tri priče, koje će svakodnevno biti u ponudi. Od ranog jutra kreće prva priča ‘’Zdravi doručci’’, prepuna noviteta sa zdravim  namirnicama u odnosu na ono što se moglo do sada kušati u našem gradu.

Druga priča sastoji se od nekoliko dnevnih jela i gastro pub menija (burgeri, pizze, panzerotte, sendviči, salate, tacosi, steakovi i ostali raznovrstan mesni meni, hladne i mesne plate i vegetarijanska jela), uz novitet velikih plata od metra za 6+ osoba.

Trećom pričom obogatiće se kulturna ponuda Mostara, jer donosi bogati kulturno-zabavni sadržaj vikendom, poput: acoustic večeri, pub kvizova, stand up performansa, vikend koncerata, itd.

Već od ove subote, 30. Januara, kreće zabavni program, koga će otvoriti mladi i perspektivni pjevač Berin Buturović, dok će Dženan Lončarević nastupiti 13. februara. Dragan Marinković-Maca svoju hit predstavu ‘’Kakva ti je žena, takav ti je život’’ izvešće 20. februara, Tropico bend stiže 20. marta, a Goran Karan će svoje hitove izvesti 9. aprila. Ovo je samo dio zabavnog sadržaja koji očekuje posjetiocee Gastro Puba Nova priča u nadolazećem periodu, a većina će se zasigurno najviše obradovati nastupima nekoliko velikih regionalnih zvijezda, koje će uskoro biti najavljene.

(NovaSloboda.ba)