Tijana Ajfon sporazumno priznala krivicu za prostituciju, predložena godina dana zatvora

Optužena starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon, (1992.) iz Beograda, u cijelosti je priznala krivicu za krivično djelo za koje je tereti optužnica. Predložena zatvorska kazna u trajanju od 1 godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz člana 187. Krivičnog zakona BiH, optužena je, u prisustvu advokata, u cijelosti sporazumno priznala krivicu za krivičeno djelo za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju krivičnog djela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivice.

Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje  seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolini Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, učesnici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih pripadnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva „Kristal“.

(NovaSloboda.ba)