Osumnjičeni za četvorostruko ubistvo nađen mrtav

Osumnjičeni za ubistvo četvoro ljudi kod Šibenika pronađen je večeras mrtav, nakon što je najvjerovatnije počinio samoubistvo.

Agencija Hina javila je da je prema prvim policijskim informacijama osumnjičeni Branko K. pronađen mrtav nešto prije 19 sati nedaleko od Vodica.

Pronađeno je i vozilo za kojim je policija tragala, a uviđaj bi trebalo da potvrdi da li je riječ o samoubistvu kako se pretpostavlja, saznaje se u policiji koja nije otkrila njegov identitet.

Hina nezvanično saznaje da je osumnjičeni, vlasnik preduzeća Matkol u stečaju, u Šibeniku automatskim oružjem ubio bračni par Marija i Radojku Danek i Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo Tedija Slamića.

Portparol Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić Hini je ranije potvrdio da je Branko K. sa žrtvama bio u poslovnom odnosu.

Ubijena Radojka Danek bila je stečajna upravnica preduzeća Matkol, ali i šibenska gradska vijećnica iz redova HDZ-a.

Prema pisanju medija supružnici Danek i Šparada ubijeni su u šibenskim Ražinama, gdje Branko K. ima proizvodni pogon. Nakon što ih je izrešetao “kalašnjikovom” navodno se odvezao do Vodica gdje je pucao u Slamića ispred njegove prodavnice.