U stravičnoj nesreći u Grabovici poginule dvije osobe

U Grabovici kod Mostara danas poslijepodne dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su, prema riječima glasnogovornika MUP-a HNK-a Ljudevita Marića, poginule dvije osobe.

U sudaru su učestvovala dva putnička vozila, “Audi Q3” i “Opel astra”.

MUP-a HNK-a obavještenje o nesreći dobio je u 16,40 sati i odmah su na lice mjesta poslali policijske ekipe i obavijestili dežurnog tužioca.

Zbog ove teške nesreće, saobraćaj je potpuno obustavljen na magistralnom putu M-17i formirane su kilometarske kolone.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće, usporeno se saobraća na magistralnom putu M-17 Jablanica – Mostar, u mjestu Grabovica, saopštio je BIHAMK u 18.30 sati.

(NovaSloboda.ba)

Završen uviđaj, poginuli supružnici

Završen je policijski uviđaj nakon saobraćajne nesreće u mjestu Grabovica sjeverno od Mostara, u kojoj su poginula dva lica, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

“Osobe koje su smrtno stradale bile su u jednom vozilu, ima i povrijeđenih. Trenutno ne znamo zvanično broj povrijeđenih, kao ni stepen povreda”, rekao je Marić .

U stravičnoj nesreći u Grabovici kod Mostara nastradali su supružnici incijala R. O. i J. O., koji su bili u automobilu “Opel Astra”, iz koga je povrijeđeno još dvoje djece i starija ženska osoba, najvjerovatnije majka nastradale J.O., koja je prevezena je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru. Djeca, koja imaju devet i 12 godina su van životne opasnosti, a smještena su Sveučilišnu Kliničku bolnicu Mostaru.

U SKB Mostar je prebačena i M. I., vozačica “Audija”, koja je podvrgnuta operativnom zahvatu.