Tijela stradalih prevezena na obdukciju u Šibenik

Tijela svih lica koja su stradala u Vodicama i Šibeniku prevezena su na Odjeljenje patologije šibenske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave, gdje će se tokom dana obavljati istražne radnje, saopštila je Policijska uprava šibensko-kninska.

U današnjem saopštenju, navedeno je da će policijski službenici obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili činjenju krivičnih djela, a nakon čega će se utvrditi šta je bio motiv počinioca, prenose hrvatski mediji.

Policija je nakon dojave o ubistvu u Vodicama uspostavila kontrolne punktove radi otkrivanja i pronalaska počinioca, a mobilizovan je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno sa Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom.

Iz policije podsjećaju da su u 12,56 sati zaprimili dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored puta pronađen mrtav muškarac, a nakon uviđaja utvrđeno je da se radi o 47. godišnjaku, koji je pronađen u automobilu sa više prostrijelnih rana na tijelu.

U 13,23 sati, policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tijela dva muškarca i jedne žene u jednom objektu na Južnoj magistrali.

Uviđajem je utvrđeno da se radi o četrdesetdvogodišnjaku, šezdesetdvogodišnjaku i šezdesetjednogodišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

“Odmah su prikupljena saznanja o mogućem počiniocu, raspisana je potraga i obaviještena je javnost o potrazi za vozilom “škoda karoq” sive boje, registarskih oznaka `ŠI-959-HF”, navedeno je u saopštenju.

Tokom obavljanja uviđaja na oba mjesta pronalaska tijela, kojima je rukovodio zamjenik tužioca iz Šibenika, u 18,22 sati policija je dobila dojavu da je na području Vodica pronađeno vozilo za kojim je raspisana potraga i tijelo pedesetsedmogodišnjaka, osumnjičenog za počinjenje krivičnih djela.

O svim novim saznanjima u vezi sa ovim slučajem policija najavljjuje da će javnost obavijestiti sutra na konferenciji za medije.

(Srna)