Ministar Mitrović obišao most na rijeci Savi kod Gradiške

Ministar saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas radni sastanak sa direktorom Autoputeva Republike Srpske Dušanom Topićem o radovima na dijelu Koridora Vc koji prolazi kroz Republiku Srpsku, autocesti Beograd – Sarajevo – Beograd i mostu preko rijeke Save kod Gradiške, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je rekao ministar Mitrović, razlog ovog sastanka je upoznavanje sa stanjem na izgradnji dionice i samog mosta na rijeci Savi, odnosno autoceste od Rače do Sarajeva, kao i stanjem i radovima koji se odvijaju na dionici Koridora Vc kroz Republiku Srpsku.

„Izgradnjom mosta Bosna i Hercegovina otvara vrata prema Evropskoj uniji, a autocesta dobija svoju punu funkciju, čime će se omogućiti i brži razvoj ovog dijela zemlje. Ovaj most, koji zajedno grade BiH i Hrvatska, riješiće velike probleme koje BiH ima, s obzirom na to da autocesta Banja Luka – Gradiška nije spojena sa autocestom Zagreb – Beograd i da je zbog toga veoma čest saobraćajni kolaps u Gradišci, jer je granični prijelaz smješten nekoliko stotina metara od centra grada“, istakao je ministar Mitrović.

Direktor Topić je izrazio svoje zadovoljstvo što je preduzeće kojim rukovodi savremenik i direktni učesnik realizacije ovako velikih projekata, te dodao da su bez sumnje autoceste i mostovi ti koji RS spajaju sa Evropom i svijetom.

„Uprkos pandemiji, koja je u prošloj godini bukvalno zaustavila čitav svijet, izgradnja autoceste na Koridoru Vc i mosta preko rijeke Save kod Gradiške nije zaustavljena ni na jedan dan. Isto tako, s ponosom moram naglasiti da ni ostali projekti Autoputeva Republike Srpske nisu ispaštali zbog pandemije, već su tekli predviđenim tokom i dinamikom, tako da ćemo i u narednom periodu osigurati kontinuitet u izgradnji savremene cestovne infrastrukture u RS-u“, naglasio je Topić.

Po završetku sastanka, ministar Mitrović i direktor Topić sa predstavnicima izvođača Integral Inženjering a. d. Laktaši i nadzora firmi Krebs+Kiefer Eastern Europe i Institut IGH d. d. Zagreb obišli su gradilište na mostu preko rijeke Save kod Gradiške.

V. B.

(NovaSloboda.ba)