U ponedeljak početak radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, zadržavanja do 15 minuta

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo obavještava sve učesnike u prometu da u ponedeljak, 8. februara započinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i da na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar stupa na snagu naizmjenični režim prometa.

Kako je još ranije pojašnjeno, saobraćaj kroz tunel Crnaja odvijaće se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. U Cestama Federacije BiH ističu da će prema simulacijama saobraćaja koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 munuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave saobraćaja predviđene u intervalu od 23 sata naveče do 5 sati ujutro, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije ,kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

U periodu 01.06. – 30.09. radovi biti obustavljeni, a saobraćaj će se odvijati u obe trake, bez ograničenja.

Važno je naglasiti da su u radi što boljeg i pravovremenog informisanja vozača, s obe strane tunela Crnaja instalirane kamere Bihamka, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja saobraćaja na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo-Mostar.

(Fena)