Velež remizirao sa Arsenalom

Rođeni su danas odigrali prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema koje će odraditi u Turskoj, a treću od početka priprema za drugi dio sezone m:tel Premijer lige BiH, protiv FC Arsenal Tula, ekipe koja igra u najvećem rangu Rusije. Na kraju odlične utakmice, završilo je bez pobjednika, 3:3!

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Cheshmedjiev, Radović – Radovac, Hasanović, Ćosić, Anđušić – Cvijanović, Brandao.

Rođeni su odlično otvorili utakmicu i došli do prednosti u 8. minuti kada je Brandao pogodio mrežu. Ipak, Arsenal brzo odgovara i dolazi do izjednačenja u 13. minuti preko Panchenka. Nakon toga, Kangwa je prijetio u 16. minuti, ali je Bogdanović dobro reagovao. Na drugoj strani, Rođeni su zaprijetili preko Radovca, kojeg je uposlio Anđušić nakon dobrog prodora. Do kraja poluvremena Arsenal dolazi do preokreta preko Kangwe koji je pogodio u 41. minuti. Tako se na odmor otišlo rezultaom 1-2.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa tri izmjene. Umjesto Bogdanovića, Daria i Hasanovića u igru su ušli Bobić, Osmić i Vehabović. Rođeni su dobro otvorili i drugo poluvrijeme, igrali napadački, što im se isplatilo u 60. minuti kada je Vehabović sjajno pogodio iskosa za 2-2.

Nakon gola, Rođeni su nastavili sa napadima, probao je Brandao u 65. minuti, golman Arsenala brani. Ubrzo je Brandao ustupio mjesto Ovčini na terenu. U 70. minuti gosti prijete ali sjajno reaguje Ćosić. U 77. minuti Rođeni su zaprijetili, brza akcija je prekinuta prekršajem nakon kojeg Vehabović pogađa živi zid.

Pred kraj utakmice u igru je ušao Zubanović umjesto Cvijanovića. Ipak, iako je Velež imao više od igre, Arsenal nakon prekida dolazi do novog vodstva, Burlak je glavom pogodio mrežu Veleža u 81. minuti. Rođeni se nisu predavali, pa su pred sami kraj utakmice došli do izjednačenja. Ovčina je pogodio za 3:3!

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, Velež – Arsenal 3:3!

Naredna utakmica na programu je 11.02. protiv FC Neftikhimik.

(fkvelez)