OŠ „Zalik“ predstavila projekat izgradnje Botaničkog vrta „Breeze“

Osnovna škola „Zalik“ predstavila je projekat izgradnje Botaničkog vrta „Breeze“, koji će biti napravljen u dijelu školskog dvorišta.

Cilj vrta je očuvanje biološke raznolikosti, edukacija kroz praksu o raznovrsnom biljnom svijetu, bogatiji nastavni plan i program, te razvijanje socijalnih vještina kod djece.

Botanički vrt je koncipiran kao edukativna zona, u kojoj bi svako odjeljenje imalo svoj dio parcele, te bi tako bila zona edukativnog aspekta, zona za produženi boravak, zona sa drvenom oblogom za sjedenje i ukrasnim drvećem, te zona (prostor) za odmor i socijalizaciju.

Funkcija vrta bila bi edukacija učenika o biološkim procesima, praktična obuka i generalno širenje svijesti o važnosti održavanja prirode i njenih bogatstava.

Malu video prezentaciju projekta izgradnje Botaničkog vrta „Breeze“ možete pogledati na ovom linku: https://youtu.be/JVPeO9bwLog

Za realizaciju ovog projekta potrebno je osigurati partnere i finansijska sredstva. Svi koji misle da mogu biti dio ove pozitivne priče i pomoći izgradnju ljepše i zdravije budućnosti naše djece, pozvani su da se jave. 

JU Osnovna škola „Zalik“, Muje Pašića (Sjeverni logor bb), Mostar

Tel: 036 571 113 / 036 571 204

Email: oszalik@bih.net.ba

“Investicija u znanje uvijek vraća najveće rezultate. Budimo društveno odgovorni, mislimo na bolju budućnost naše djece”, poručuju iz OŠ „Zalik“.

(NovaSloboda.ba)