SDP odgovorio Koaliciji 2020: Javite nam se, kad skupite 15 potpisa podrške za vašeg kandidata!

Gradski odbor SDP-a Mostar uputio je odgovor na poziv za pregovore Koalicije za Mostar 2020, u kome je nekoliko uslova, koje je potrebno ispuniti kako bi se SDP odazvao pozivu za pregovore o formiranju vladajuće većine u Mostaru i izboru novog gradonačelnika.

„Pošto je vašim jučerašnjim ponašanjem sada za izbor mostarskog gradonačelnika, koji nije iz HDZ-a, potrebno 18 umjesto 17 ruku, poručujemo da se SDP-u javite kada skupite 15 potpisa podrške vašem kandidatu! 

Osim ovoga, očekujemo da javno prihvatite, prije dolaska na sastanak sa 15 potpisa, sljedeće uslove: da 4 vijećnika Koalicije za Mostar odmah vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić i Nazdrajić); javno glasanje za izbor gradonačelnika nakon promjene Statuta kako smo juče i tražili, a vi odbili; odluka o zatvaranju Uborka; odluka o zabrani gradnje MHE; momentalno povlačenje tužbe protiv Udruženja građana “Jer me se tiče”; zahtjev Tužilaštvu HNK-a da izuzme dokumentaciju vezanu za gradnju kolektora; revizija gradskih finansija od 2012. do 2020. godine; rješavanje pitanja Ostalih kroz Statut Grada Mostara na isti način kao što je slučaj sa konstitutivnim narodima; smjena svih direktora preduzeća u vlasništvu grada.

Nakon jučerašnjeg ponašanja predstavnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću, jedini način da SDP sjedne s vama za isti sto jesu gore navedeni uslovi“, stoji u odgovoru GO SDP-a Mostar.

(NovaSloboda.ba)