Komšić: Još uvijek postoji prilika da Mostar izabere promjene

Član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je danas u Mostaru kako prilika da Mostar izabere promjene još uvijek nije propuštena.

“Bila je prilika da Mostar izabere jednu vrstu promjene i ta prilika još uvijek nije propuštena i biće, pretpostavljam, u naredna dva kruga glasanja još tih prilika da se neke stvari drugačije postave u Mostaru. Da li će biti dovoljno mudrosti među političkim akterima u tom smislu, vođen iskustvom nekim bosanskohercegovačkim, iskreno rečeno nisam optimista, ali želim da vjerujem da će zaista doći do promjene na čelu Mostara”, kazao je Komšić.

Dodao je kako će se vidjeti kako će se ko postaviti u toj nekoj vrsti mostarske, bh. političke partije šaha, te da ne želi pominjati imena, ali da se zna gdje on stoji kada je riječ o nekom preferiranom izboru.

“Volio bih da na kraju ovog dana, ili ako se danas cijeli proces glasanja završi, jednostavno rezultat svega onoga što se dešavalo na izborima u Mostaru krajem dvanaestog mjeseca prošle godine, bude promjena. Ako ne bude promjene, znate kako naš narod kaže, ispašće da smo džaba krečili, a mislim da Mostarke i Mostarci zaslužuju jednu vrstu promjene”, poručio je Komšić.

(Fena)