Pronađena vozila, šasije i veća količina auto dijelova za luksune automobile

U sklopu pojačanih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje – Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba na dvije lokacije – na području grada Gradiška. Tom prilikom, pronađena su motorna vozila, šasije motornih vozila i veća količina rabljenih auto dijelova za luksuzna motorna vozila. Procijenjena tržišna vrijednost robe iznosi 451.300 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Lica kod kojih je sporna roba pronađena nisu posjedovala dokumentaciju o porijeklu, odnosno dokumentaciju kojom bi dokazali da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak. Zbog toga je sporna roba privremeno oduzeta. Ova akcija sprovedena je u saradnji sa ovlaštenim službenicima Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo.

Protiv učinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

V. B.

(NovaSloboda.ba)