Otvoren konkurs za 22. Mediteran Film Festival

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 22. Mediteran Film Festival, koji će od 25. do 28. avgusta biti održan u Širokom Brijegu. Na konkursu mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 31. maja. Detalji s uslovima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na na službenoj web stranici Festivala, saopšteno je iz MFF-a.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom, programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledaće sve filmove koji budu poslati najkasnije do 31. maja i čija prijava bude ispunjavala sve zadate uslovee.

O najboljima će za vrijeme 22. MFF-a odlučivati šestoročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obe selekcije, te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijeliće publika Festivala.

Više informacija o 22. izdanju Mediteran Film Festivala možete potražiti na službenoj web stranici ili Facebook stranici.

(NovaSloboda.ba)