Počinje 4. Festival antifašističkog filma

U okviru Dana antifašizma, koji se u Mostaru organizuju u povodu 76. godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, te 80. godišnjice od ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma, večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih biti otvoren 4. Festival antifašističkog filma.

U narednim danima publici će biti prikazano 7 zanimljivih filmova, koji na različite načine tretiraju pojave i odnose koji imaju elemente fašizma i neofašizma.

Večeras, sa početkom u 19 sati, publika će moći pogledati film “Boca u moru”.

Radi se o izvrsnom filmu, koji razbija predrasude različitih strana besmislene vjerske, ratne i političke manipulacije i ispranog religijskog ekstremizma, u kome mladi Palestinac i mlada Jevrejka pokušavaju pronaći zajedničke interese i ljubav…  Religijski ekstremizam. Rat. Ljubav. Nacionalizam. Film je ljubavni drama.

Publika će, pored ovog filma, vidjeti još šest i to: u utorak, 17. februara u 18 sati jedini domaći film na Festivalu film “Husinska buna”, zatim u subotu 20. februara u 11 sati “Berlin 36.”, te u 17 sati “Fidel castro”. U nedelju 21, februara u 11 sati na repertoaru je  film “Četiri napuljska dana”, a u 17 sati film “Lenjinov voz”. Posljednjeg dana Festivala, u utorak, 23. februara, sa početkom u 17 sati, publika će moći pogledati film “Ljubav koja se krije”.

Sve projekcije su na Memorijalnoj sceni 2532, ulica Maršala Tita 128.

Ulaz je slobodan.

(NovaSloboda.ba)