U Travniku završena identifikacija žrtava ratnih zločina iz Bugojna, pronađenih na lokalitetu Rostova

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku, vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava: Dragan Miličević, Zoran Galić, Frano Jezidžić, Anto Markulj,

Na mjestu događaja nalaze se predstavnici porodica nestalih, kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, sukladno proceduri biti upoznati sa rezultatima identifikacije.

Uz istražioca Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, na lokalitetu identifikacije, nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih (ICMP), kao i policijski pripadnici MUP-a SBK /KSB Travnik.

Predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine učestvuju u procesima, ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)