Karijera u stalnom usponu

Američka pjevačica Ariane Grande je od prije 10 godina pop star, a već je postavila 20 rekorda.

Ima 27 godina, karijera joj je jednostavno fantastična. Svoj prvi singl objavila je prije deset godina. Američka super zvijezda Ariana Grande je sada postavila 20. svjetski rekord svojom novom pjesmom “Positions”.

Ona je pjevačica sa najviše pjesama koje su debitovale na 1. mjestu Billboard Hot 100,  ukupno pet. To je sada objavila Guinnessova knjiga rekorda.

Shodno tome, pjevačica je prvi i jedini umjetnik na svijetu kome je to uspjelo. Pored singla “Positions”, pjesme  „Thank u, next“, „7 rings“, „Stuck with U“ i „Rain on Me“ na američkoj top listi su se popele na prvo mjesto, odmah po objavljivanju.

Na taj način je iza sebe ostavila svjetske zvijezde, poput Justina Biebera (26), Taylor Swift (31), Mariah Carey (50), Drakea (34) i Travisa Scotta (29), kojima je to uspjelo s tri singla. Lady Gaga (34), BTS i Britney Spears (39) debitovale su na prvom mjestu sa po dvije pjesme.

Ariana Grande pjevačica je rekorda. Ona je ujedno i zvijezda koja ima najviše pretplatnika, kao muzičarka, na YouTube, više od 46 miliona, najviše sljedbenika na Instagramu za jednu ženu, više od 220 miliona, a kao solo umjetnica, istovremeno je držala tri najbolje pozicije na SAD chartsu.

Amerikanka, čija je porodica došla iz Italije, počela je kao glumica. Kao dijete, bila je na pozorišnoj sceni na Floridi. Onda je 2009. godine dobila ulogu u ulozi u seriji Nickelodeon “Victorius”,  “Pobjednik”. A svjetski uspjeh postigla je tek kao pjevačica.

Ariana Grande, koja živi veganski i podržava nekoliko organizacija za zaštitu životinja, potpisala je 2011. godine njen prvi ugovor za snimanje ploča. Od tada je stalno u usponu, a2013. godine njen album “Yours Truly” dospio je na vrh američke top liste. 2014. godine dobila je Bambija za najboljeg newcommera u Njemačkoj. Sakupila je mnoštvo MTV nagrada, a 2019. godine dobila je svoj prvi Grammy 2019.

Definitivno, neće biti posljednji.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)