Sindikat radnika u zdravstvu HNK-a demantuje kantonalnu vladu

Iz Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK-a tvrde da im nije zabranjeno provođenje štrajka nakon što je prvobitno kantonalna vlada objavila da je na snazi Rješenje Opštinskog suda u Mostaru od 14. decembra 2020. godine, kojim je tom sindikatu zabranjeno organizovanje i provođenje štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNK-u.

“Ovim putem, želimo upoznati javnost sa skandaloznim, nedopustivim, a nadasve nemoralnim radnjama Vlade HNK-a. Naime, isti su na svojoj službenoj web stranici Vlade HNK-a, postavili falsifikovani dokument, odnosno rješenje Kantonalnog suda u Mostaru od 11.2.2021 godine, broj: 58 0 Rs 225213 21 RsŽ.

O čemu se radi? Navedeno rješenje od 11.2.2021 godimne zaprimio je i sindikat NSZ SKB Mostar i ono se razlikuje u samom sadržaju i naravi, od onog koga je na svoju službenu stranicu postavila Vlada HNK-a, a sve s ciljem obmane i zbunjivanja šire javnosti, posebno ako se uzme u obzir da ovakve radnje predstavljaju krivično djelo, saoptili su iz spomenutog sindikata.

Pozvali su nadležna tijela, posebno Tužilaštvo HNK-a da, kako kažu, preduzmu odgovarajuće radnje iz svoje nadležnosti.

(Fena)