U Narodnom pozorištu Mostar odigrana premijera predstave „Novo normalno show“

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru sinoć je premijerno odigrana predstava „Novo normalno show“ autora i režisera Ivana Leme, a po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara.

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić. Sjajnu glumačku igru publika je nagradila dugotrajnim aplauzom.

„Mislim da je ovo predstava koja je trebala, konkretno, Narodnom pozorištu, njegovom repertoaru. Znam da ovo nije prva Lemina predstava koju je u NPM-u režirao, ali je prva njegova autorska. Ovo je Lemo napravio u njegovom mahnitom spoju autora, dramaturga, u ovom slučaju i dramatizatora, i režisera. Mislim da je stvarno izvukao od nekih glumaca čudo, u pozitivnom smislu, na nivou nekih energija. Nisam vidio neke kolege koji su inače malo u drugom planu u ansamblu NPM-a kako ipak mogu ostvariti puno zapaženije, pa makar i epizodne, uloge, ali su i moćne. Drago mi je da se ovo, uglavnom, desilo ovde, da je Lemo i kao autor i kao režiser napravio ovu predstavu. Mislim da će ostati dugo na repertoaru NPM-a“, kazao je dramaturg Dragan Komadina.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno „bombardovani“ raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude.

Prva repriza predstave na rasporedu je već večeras sa početkom u 20 sati. Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina.

(NovaSloboda.ba)