Dvije priče za nezaborav

Nešto bolje od letenja …

Juliane Seyfarth (30) dvostruka je svjetska prvakinja u timskim skijaškim skokovima. Kratko prije prvog Svjetskog prvenstva u skijaškim skokovima za žene, od 23. februara u Oberstdorfu, skinula se za “Playboy”. Zašto?

Ona kaže: „Život je kao album poezije i trebali bismo ga ispuniti sjajnim pričama. “Playboy” je sjajna prilika za stvaranje slika koje će ostati nezaboravna priča, koja će trajati vječno”.

Ona, takođe, želi pisati istoriju i u Oberstdorfu: „Sada je došlo vrijeme za takmičenje na velikoj skakonici. Zaista se radujem. Svjetski kup je važan prvi korak. Proći će još vremena prije nego što ženski skokovi postanu popularni kao i muški, i ne vidim nijedan razlog zašto jednog dana ne bi bili jednako popularni”.

Seyfarth ne želi reklamirati svoj sport golim fotografijama. „To su dvije vrlo različite stvari, sportska i umjetnička. Volim oboje”.

Na pitanje što je bilo teže: prvi skok sa velike skaonice ili skidanje za “Playboy”, Seyfarth kaže: “Nijedno nije teško, ali za oboje treba puno povjerenje i srce da bi se postigli sjajni rezultati”.

Svaki skok je posebno fascinira.

„Dobro znate da se svaki skok računa i da nema povratka. Skok se odvija u djelićima sekunde. Želite učiniti sve kako treba, pronaći pravu tačku, težište mora biti ispravno. A onda dolazi najbolje: osjećaj letenja i slobode. Kad preskočim 140 metara, samo pomislim: ‘Wow, divno! Mogu li odmah ponovo ići gore molim vas? Osjećate se stvarno bestežinski”

(pb)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)