Tužilaštvo BiH spremno za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza

Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužilaštvo BiH, preduzeće sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Darka Eeza (41), osumnjičenika za krivična djela organizovanog kriminala, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i saradnje Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

U narednim danima, realizovaće se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i bezbjedonosnim agencijama, a radi što skorijeg realizovanja transporta osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužilaštva BiH.

Elez Darko optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka”, u kome su u dosadašnjem postupku izrečene pravosnažne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH, takođe, radi na opsežnom predmetu za organizovani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuđivanja i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)