B-Dance plesnim video tutorialom poručuje „Nasilju kaži NE“

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo koga oblika, svakodnevno prisutno u svim okruženjima i da sa sobom nosi teške posljedice u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece i mladih, plesni studio B-Dance odlučio je reagovati i ove godine, te nastaviti svoj projekt pod nazivom „Nasilju kaži NE“ povodom „Dana ružičastih majica“.

Plesnim tutorialom plesni studio B-Dance poziva  svu djecu i mlade da se pridruže i zajedno s njima zaplešu korake iz istoimene pjesme „Nasilju kaži Ne“, za koju su prošle godine snimili i edukativni video spot kako bi ukazali na važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Obilježavanje Dana ružičastih majica započelo je u Kanadi kao znak podrške dječaku, koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Njegova je ružičasta majica simbolizovala podršku teško bolesnoj majci. Vršnjačko se nasilje definše kao negativna verbalna ili fizička akcija, koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tokom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći. Ponavljanjem zlostavljanja nasilnici povećavaju svoju moć, a žrtve svoju gube.

Stoga, još jedanput, iz PS B-Dance pozivaju sve da se priključe ovom vrijednom projektu „Nasilju kaži NE“ na način da nauče korake iz koreografije, snime sebe ili svoje prijatelje kako izvode koreografiju i istu snimku objave na društvenim mrežama facebook ili instagram, te označe plesni studio B-Dance i stavite haštag #nasiljukažiNE. Čekaju vas vrijedne nagrade plesnog studija, a snimci se mogu postavljati do 15. marta, kada će biti nagradno izvlačenje, saopšteno je iz plesnog studia B-Dance.

Plesni studio B-Dance već četrnaestu godinu u nizu predstavlja kulturološko i umjetničko nadahnuće u Hercegovini i najtrofejniji je plesni klub  u street plesovima Grada Mostara i Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)