Čuljak tri mjeseca sakriva u ladici žalbu stanara Bijelog Brijega

Mario Ćosić, predstavnik stanara naselja Bijeli brijeg, javno je prozvao Zdravka Čuljka, šefa službe za građevinske propise Odjela za urbanizam Grada Mostara, da nastavlja sa protivpropisnim i protivzakonitim djelovanjem, jer već tri mjeseca u ladici skriva žalbu stanara Bijelog Brijega.

U saopštenju se navodi da se od njegove „propisne” gradnje, grad na Neretvi neće oporaviti narednih barem stotinjak godina.

„Mi stanari smo putem advokatskog ureda 19. novembra prošle godine podnijeli žalbu Odjelu za urbanizam Grada Mostara, što je protokolisano pod prijrmnim brojem RRR 88664130, gdje tražimo obnovu postupka, odnosno da nas se uključi u postupak oko izgradnje zgrade na Bijelom Brijegu investitora Joks d.o.o.

Nakon što mjesecima ne dobijamo povratnu informaciju o našem predmetu, juče dobijamo odgovor drugostepenog organa – Ministarstva građenja HNK-a da naša žalba nikada do njih nije stigla, što znači da je Zdravko Čuljak već tri mjeseca drži u ladici, čime prikriva ilegalnu gradnju na Bijelom Brijegu, te protivzakonite dozvole koje je njegov Odjel izdao.  Situacija je tim čudnija što se i Odjel za urbanizam i spomenuto ministarstvo nalaze u istoj zgradi – različiti ulazi.

Spomenutu gospodu Zdravka Čuljka, Ljubu Bešlića, te Nebojšu Šarića, prvu dvojicu kao izdavače ilegalnih dozvola, trećeg kao inspektora koji je propustio utvrditi terenske nepravilnosti, kako i znate, smo krivično prijavili, tako da su i Tužilaštvo HNK-a i FUP upoznati s protivpropisnim radnjama u našem naselju, te očekujemo hitno postupanje“, stoji u saopštenju stanara naselja Bijeli Brijeg, kogaje potpsaio Mario Ćosić..

Na kraju, Ćosić od novoizabrane vlasti u Mostaru očekuje hitno zakazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Mostara na temu – Urbicid – Zdravka Čuljka i Ljube Bešlića.

(NoavSloboda.ba)