Gerard Depardieu optužen za silovanje

Francuski filmski div Gerard Depardieu optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje, izjavio je sudski izvor za AFP u utorak, u posljednjem u nizu takvih navoda protiv uglednih ličnosti u Francuskoj.

Depardieu, jedan od najslavnijih glumaca svoje generacije, optužen je za seksualno zlostavljanje i silovanje glumice u dvadesetim godinama u 2018. godini.

Početna istraga optužbi o silovanju protiv 72. godišnjeg Depardieua povučena je zbog nedostatka dokaza. Ona je, međutim, ponovo pokrenuta prošlog ljeta, vodeći do podizanja optužbi u decembru, saopštio je pravosudni izvor.

Glumica optužuje Depardieua da ju je silovao i seksaualno zlostavljao u svom pariškom domu u dva navrata u avgustu 2018. godine.

Depardieuov advokat Herve Temime izjavio je za AFP da glumac, koji je na slobodi, ali je pod sudskim nadzorom, “u potpunosti odbacuje sve optužbe”.

Sudeći po izvoru bliskom slučaju, Depardieu je prijatelj glumičine porodice.

U nekim izvještajima se sugerisalo da su Depardieu i glumica probali scenu pozorišnog komada, ali je izvor kazao da “ničega profesionalnog nije bilo u tom kontaktu”.

Glumičina advokatica, Elodie Tuaillon-Hibon, izjavila je za  AFP kako se nada da će “privatna sfera njene klijentice biti ispoštovana” dok se slučaj razvija.

Osim što je superzvijezda u svojoj domovini, Depardie je jedan od najpoznatijih francuskih glumaca širom svijeta.

(Fena)