Kordić i Marić s načelnicima Odjela: Očekuju transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata

hdrpl

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i podpredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi.

U uvodnom obraćanju, gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće.

Stoga će prvi korak biti i da će posjetiti svaki Odjel i službu, te u direktnoj komunikaciji upoznati se sa postojećim stanjem i aktivnostima u svakom od njih, ali da će im, takođe, biti na raspolaganju kako bi se pokrenuli svi procesi i projekti.

Najavio je kako će u idućem periodu u cilju pravljenja funkcionalne Gradske uprave biti proveden i proces njene reorganizacije, te informatizacija i digitalizacija, sve kako bi Gradska uprava bila efikasna i transparentna, a sva dokumenta dostupna javnosti i građanima.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako je cilj novog Gradskog vijeća izgradnja normalnog i cjelovitog grada na dobrobit svih njegovih građana, te, takođe, naglasio kako treba raditi na izradi nove sistematizacije i reorganizacije Gradske uprave Mostara.

Obećao je kako će Gradsko vijeće donijeti program rada i imati svaki mjesec dvije sjednice, jer žele nadoknaditi zaostatke koji su rezultat činjenice da Mostar nije imao zakonodavnu vlast osam godina, a što je dovelo do brojnih poteškoća u funkcionisanju grada i gotovo svim segmentima.

I dva podpredsjednika Vijeća dr. Milivojević i Zelenika naglasili su kako će novo Gradsko vijeće, uprkos činjenici da su zastupljene različite političke stranke, raditi sa gradonačelnikom i Gradskom upravom u cilju prosperiteta Grada i na dobrobit svih građana.

(NovaSloboda.ba)