Edin Mušić čestitao Dan nezavisnosti BiH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obilježavajući Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, s dubokim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se svih onih koji su doprinijeli stvaranju samostalne i demokratske države. Ne zaboravljajući njihov doprinos i prošlost, na ovaj dan posebnu počast odajemo našim šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote utkali u odbranu Bosne i Hercegovine i slobodu svih njenih građana. Danas osjećamo ponos, jer smo herojskom borbom branili i odbranili slobodu, nezavisnost i multietničnost naše države i očuvali njen historijski kontinuitet. Zato je naša obaveza danas, sutra i svaki naredni dan, da damo sve od sebe u cilju očuvanja, jačanja i osiguranja napretka jedine nam domovine, navodi se u čestitci koju je uputio Edin Mušić, predsjednik KO SDA HNK-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH.

“U vremenu koje je pred nama, bez obzira na naše različitosti, trebamo ostati jasno opredijeljeni da gradimo pozitivan ambijent i međusobno povjerenje. Na taj način doprinijećemo stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine, ali i ojačati njen evropski i NATO put. Kako bi na tom putu uspjeli, važno je da predanim i poštenim odnosom prema državi gradimo dogovore o fundamentalnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti i da mladim ljudima pružimo mnogo više mogućnosti.

Na referendumu, održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine, građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili su se za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda. Zato njegovanjem bogatstva svih različitosti, multietničnosti i zajedništva, ova država ima svijetlu budućnost. Kao mnogo puta do sad vođeni hrabrošću, željom i htijenjem svjedočimo da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih građana, koji će saradnjom, konsenzusom i zajedništvom raditi na njenom jačanju. Naša dužnost i obaveza je da vlastitim primjerom patriotizma sadašnjim i budućim generacijama pokažemo odanost prema domovini, spremnost za očuvanje njene nezavisnosti i zajedničkim radom doprinesemo razvoju Bosne i Hercegovine i osiguranju prosperiteta za sve građane.

Uz želju da ovaj praznik obilježimo ponosno i dostojanstveno, svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem najsrdačnije čestitke”, stoji na kraju čestitke Edina Mušića.

(NovaSloboda.ba)