Osnivači i članovi SBB-a podržali odluku o isključenju samozvanog Gradskog odbora Mostar

U Mostaru je juče održan sastanak osnivača i članova SBB-a, koji su se, kako navode u saopštenju, samoinicijativno okupili da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju samozvanog Gradskog odbora SBB-a, odnosno interesne grupe.

“Ovom prilikom, ograđujemo se od rada i djelovanja pomenute grupe koji su radili isključivo u ličnom interesu i izvršili krađu glasova na Lokalnim izborima u Mostaru. Aktivni članovi SBB-a, koji nisu podržavali rad samozvane grupe, iz cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona žele poslati snažnu poruku da nije nanesena šteta ili raskol u redovima stranke, već naprotiv odluka predsjednika je dovela do samoinicijativnog okupljanja i stotina poziva starih članova koji su ostali dosljedni izvornim ciljevima SBB-a”, navodi se u saopštenju SBB-a.

Natko Bitanga, član KO SBB HNK ispred GO Čapljina, i jedan od osnivača SBB-a u Hercegovini, ogradio se od dijela rukovodstva, koje je nazvao mešetarskom grupom u KO HNK-a.

“Dajem potpunu podršku na donesenoj odluci o isključenju pojedinaca, koji su nanijeli štetu ugledu SBB-a i koji su prouzrokovali da jedan stari dio članova i organizatora SBB-a u HNK-u bude na margini događaja u stranci i isključeni iz svih dešavanja u radu stranke. SBB je ovom odlukom pokazao da neće tolerisati izborne krađe u svojim redovima i da je logo SBB-a mnogo jači od isključenih pojedinaca”, rekao je Natko Bitanga.

Minela Turkić, predsjednica OO SBB Jablanica rekla je da je SBB u Jablanici jedna od najuređenijih i najzdravijih organizacija SBB-a u HNK-u.

“Nismo bili pod uticajem grupe iz Mostara i nikada nismo djelovali mimo izvornih ciljeva SBB-a. Uložili smo mnogo truda i rada u OO, tu smo od osnivanja i ostali smo dosljedni pravim ljudskim vrijednostima i proklamovanim ciljevima SBB-a. Kao članica KO, aktuelna vijećnica OC Jablanica i predsjednica OO SBB, sa svim članovima OO, ostajemo aktivni u SBB-u i na dostojanstven i pošten način borićemo se za bolju buućnost naše države “, kazala je Turkić.

(NovaSloboda.ba)