Lijepa, pametna i zvijezda

Daphne, napravi mjesta! Jer, ona će biti nova zvijezda u seriji “Bridgerton”.

Snimanje druge sezone Netflixova hita “Bridgerton” trebalo bi započeti na proljeće 2021. godine i već je jasno: Biće malo manje vrućeg vojvode (Regé-Jean Page, 31), ali više Daphneina brata i neženje. Anthony Bridgertion (Jonathan Bailey, 32).

Najstariji brat Daphne Brigerton (Phoebe Dynevor, 25) želi se konačno skrasiti nakon njegove ljubavne zbrke u sezoni 1 i aktivno traži žene – s uspjehom! Kako Netflix sada najavljuje na Twitteru, napokon je jasno ko će igrati njegovu kraljicu srca u narednoj sezoni.

Dvadesetpetogodišnja Simone Ashley uzeće ulogu Kate u drugoj sezoni i zavrtiti glavu sinu Bridgerton!

“Pripremite se da se zaljubite u Simone Ashley, koja će glumiti Kate u 2. sezoni Bridgertona. Kate je pametna, svojeglava mlada žena koja ne podnosi ništa glupo – uključujući Anthonyja Bridgertona”, piše gigant za streaming na platformi društvenih medija.

Ali, ko je mlada glumica?

Simone Ashley poznatija je iz Netflixove serije “Seksualno obrazovanje”. Tamo je igrala ulogu Olivije Hanan. Takođe je viđena u misterioznoj seriji “Broadchurch” (2013).

Mlada glumica nije samo talentovana, već i lijepa! Ashley je već krasila naslovnicu indijskog “Harper’s Bazaar”.

U romanu se Ashleyin lik zove Kate Sheffield. Ali, tim serije Netflix odlučio je da njihova porodica treba porijeklo iz Indije i promijenio je prezime za seriju u Kate Sharma, kako izvještava internetski filmski magazin “Deadline”.

Kreator serije i producenti odlučili su u svom radu da serija odglumi nekoliko vodećih uloga, koje su u romanima bijele, s crnim likovima. To je, takođe, uključivalo vojvodu od Hastingsa, lady Danbury (Adjoa Andoh, 58) i kraljicu Charlotte (Golda Rosheuvel, 51).

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)