Solidan nastup bh. takmičarki u umjetničkom klizanju

Na međunarodnom takmičenju u umjetničkom klizanju “Sofia Trophy”, koje je održano uod 26. februara. do 2. marata u Sofiji, učestovao je i bh. tim sa 6 takmičarki i trenerom Karlom Požgajčićem.

U konkurenciji 250 takmičarki iz 20 zemalja, naše predstavnice imale su solidan nastup u svojim kategorijama. Klizale su na granici trenutnih mogućnosti.

U reprezentativnoj kategoriji Junior Ladies, Zara Husedzinović, u najjačoj kategoriji zauzela je 29. mjesto i popravila lični rekord, koji sada iznosi 58.16 bodova. U nastavku klizačke sezone, Zaru očekuju pripreme za nastup na Juniorskom Grand Prixu.

Hena Uzunović, u kategoriji Novices Girls, zauzela je 22. mjesto.

U kategoriji Cubs I. Girls, Eva Sužnjević zauzela je 15. mjesto, a Sara Mujčić, bila je 16-ta.

Iman Bajramović Hergić, u kategoriji Gubs II Girls, zauzela je 13 mjesto.

Posljednjeg dana takmičenja nastupila je i Emina Ćapin u kategoriji Basic Novice. Imala je dobar nastup  i ostavila je najbolji ukupni dojam od naših predstavnica, zauzevši 19. mjesto.

“S obzirom na ukupnu situaciju i nemogućnost adekvatnih priprema, a posebno što je našim klizačicama ovo bio jedan od prvih nastupa nakon godinu dana pauze i otkazivanja svih takmičenja zbog pandemije, Savez je zadovoljan njiihovim rezultatima i ukupnom pozitivnom, sportskom atmosferom koja je bila u našem timu u Bugarskoj”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba).