Doktorica Lejla Lizde povjerenik SBB-a za HNK i Mostar

Odlukom predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, doktorica Lejla Lizde, koja potiče iz ugledne mostarske porodice, imenovana je za povjerenika SBB-a za Hercegovačko-neretvanski kanton i Mostar, saopšteno je iz Centrale SBB-a.

Doktorica Lizde organizaciju preuzima u trenutku kada je rejting Saveza za bolju budućnost u Mostaru i Hercegovini znatno povećan nakon što su iz njegovih redova isključeni ljudi za koje je Centralna izborna komisija BiH dokazala da su se bavili teškom i nedopustivom izbornom krađom na nedavno održanim Lokalnim izborima. Potez SBB-a o isključenju svih koji se bave nedopustivim radnjama naišao na opštu podršku među građanima.

Lejla Lizde rođena je u Mostaru 1978. godine, a nakon završene gimnazije u rodnom gradu, diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Univarziteta u Sarajevu. Radila je dugo u privatnom sektoru u oblasti farmacije i stomatologije, a od 2016. godine zaposlena je u Domu zdravlja Stari Grad u Mostaru.

Doktorica Lizde članica je SBB-a od samog osnivanja, a aktivno je djelovala kao članica Gradskog odbora SBB-a Mostar i članica Kantonalnog odbora HNK-a. 

Udata je i majka dvoje djece.

(NovaSloboda.ba)