Gradonačelnik Kordić razgovarao sa stanarima Bijelog brijega o problemu nelegalne gradnje

Predstavnici neformalne grupe građana, okupljene oko inicijative „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, jutros su se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sastali sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i načelnicom Odjela za urbanizam Marinom Deronjić.

Tom prilikom su gradonačelnika pobliže upoznali s problematikom, nepravilnostima i nezakonitostima oko novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta na Bijelom Brijegu. Zbog istog su krivično prijavili Zdravka Čuljka i Ljubu Bešlića, te inspektora Nebojšu Šarića.

Gradonačelnik Kordić se obvezao kako će u iduće dvije sedmice napraviti niz sastanaka s odgovornim ljudima u procesu nakon čega će se organizirati zajednički sastanak kako bi se iznašlo zajedničko rješenje oko ovog gorućeg problema. Budući da je žalba stanara na drugostupanjskom organu Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, po dobijenom rješenju žalbe će se i postupiti.

Zaključeno kako grad ima niz problema po pitanju ilegalne gradnje od kada ne postoji Gradsko vijeće.

„Nakon dugo godina tapkanja u mraku, zahvalni smo novoizabranom gradonačelniku Kordiću na prijemu i uključivanje u problematiku te vjerujemo kako će ova praksa, kao i njen ishod, potaknuti i druge stanare u  Mostaru da se ohrabre u borbi za svoja prava i ljepši Mostar“, navode iz inicijative “Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu”.

(NovaSloboda.ba)