Obrvan: Čast mi je što sam preuzeo reprezentaciju BiH, obećavam rad i red

Novoimenovani selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan potpisao je danas ugovor s Rukometnim savezom BiH, čime je i zvanično preuzeo bh. reprezentaciju.

Ovaj hrvatski stručnjak na kormilo reprezentacije BiH dolazi uoči susreta protiv Austrije, koji će biti odigran za šest dana, a pripreme za ovaj meč počet će danas.

Predsjednik Saveza Mensur Sinanović izjavio je da je Obrvan jednoglasno dobio podršku Upravnog odbora i vjeruje da će ovaj stručnjak svoj mandat započeti pobjedom protiv Austrijanaca.

“Morali smo preduzeti neke mjere, jer rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali, pa smo morali da angažujemo stručnjaka kao što je Ivica Obrvan. Nadam se da će kvalitetno početi pripreme i da ćemo se 14. marta u Bugojnu radovati novoj pobjedi”,kazao je predsjednik RS BiH na press konferenciji.

Ivica Obrvan je u prvom zvaničnom predstavljanju bh. medijima kazao da je počašćen na pozivu da preuzme reprezentaciju BiH, ističući da svakom stranom državljaninu koji postane selektor reprezentacije to treba da bude čast i ponos.

“Situacija nakon tri kola je složena, ali vjerujem u repreznaciju i igrače koji su na raspolaganju. Nisam čudotvorac, ali mogu obećati rad i red. Već u nedelju slijedi nam važna utakmica i nadam se najboljem”.kazao je Obrvan.

Istakao je da ima određenih problema s odazivom pojedinih igrača, prije svega Panića, koji ne dolazi zbog porodičnih razloga, dok je Ivan Karačić pod znakom pitanja zbog zatvaranja aerodroma u Izraelu i nemogućnosti dolaska na priprem. Ali, vjeruje da će uspješno pripremiti ekipu za mač s Austrijom i pobijediti.

Ekipa se okuplja danas, a prvi trening s nekompletnom ekipom Obrvan će obaviti večeras u dvorani hotela Hills.  Ekipa će se pripremati u Sarajevu do petka, kada putuje u Bugojno, gdje će obaviti još dva treninga prija utakmice, koja se igra u nedelju u 17 sati.

BiH nakon tri utakmice ima dva boda i zauzima drugo mjesto, a isti uinak imaju Austrija i Estonija koja ima i utakmicu više. Njemačka je vodeća s osam bodova iz četiri meča.

(Fena)