Predskazanje iz Sohoa

Nismo li se svi zasitili hladnoće u opuštenoj odjeći na sofi kućne kancelarije u doba pandemije? Čini se da je upravo tako mislila i australijska dizajnerica Natalie de Banco, kada je na New York Fashion Weeku postavila jasan znak prkosa pandemiji. U elegantnom “Soho Grand hotelu”, na jugu Manhattana, modeli su pozirali u glamuroznim večernjim haljinama iz njene nove zimske kolekcije, iz njenog modnog labela  “Bronx i Banco”.

Nasmijano, veselo, seksi, prema geslu: Život je još uvijek zabava!

U livestream događaju, dame su predstavile dramatične svilene lame haljine u fuksija boji, i mini koktel haljine, u srebrnoj i zlatnoj boji.

Svjetlucavo kamenje Swarovski, šljokice, plesne rese. Povratak u burne, vesele godine. Dvadesete sa Great Gatsby zabavama, a takođe i lakoća sedamdesetih. Natalie de Banco je pri insceniranju razmišljala o slavlju u svom omiljenom baru “Piano Room” u Sydneyu, rekla je nakon revije.

A uz sve to, i guverner New Yorka, Andrew Cuomo je poslao jedan jasan znak nade:

Njujorški se barovi ponovo otvaraju – čak i pod uslovom, da se odjeća tamo smije nositi samo na propisanoj distanci.

Etablirani luksuz

„Soho Grand Hotel“ se sa svojim raskošnim sobama i apartmanima, restoranima i barovima smatra najluksuznijim butik hotelom u centru Manhattana. Dok su modne revije još uvijek bile događaji uživo, ovde su nastupali međunarodni profesionalci mode.

Svila umjesto brige

Australijska modna etiketa “Bronx i Banco” iz Sydneya oslanja se prvenstveno na glamur, večernje i svadbene haljine, koje su, kako kažu, alternativa modi korone.

Novi talenati

Sedmica mode u New Yorku, koji se održava četiri puta godišnje, jedan je od vrhunaca globalnog kalendara modnog cirkusa. Prošle sedmice, uglavnom mladi, dinamični dizajneri predstavili su svoje kreacije u live streamovima, dok se etablirane etikete, poput Ralph Lauren ili Marc Jacobs, nisu ni pojavili na sedmici mode.

(fokus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)