„Novo normalno show“ u petak na sceni mostarskog Narodnog pozorišta

U Narodnom pozorištu u Mostaru ovog petka, na rasporedu je predstava „Novo normalno show“ autora i režisera Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, koja će biti odigrana sa početkom u 20 sati.

Predstava govori o novonastaloj situaciji s kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno „bombardovani’“raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par, čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude.

Glumačku ekipu čine: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo-Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho.

Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić.

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina, a biće odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ulaznice po cijeni od 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM, u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati.

(NovaSloboda.ba)