Karađoz-begova medresa pobjednik debatnog takmičenja

U prostorijama Pravnog fakulteta juče je održan drugi dan Debatnog takmičenja 2021. u organizaciji Unije studenata, Asocijacije studenata Pravnog fakulteta i Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u  Mostaru.

Nakon 1. faze takmičenja, na kome su učestvovali predstavnici srednjih škola s područja Grada Mostara i studenti s Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u finalnu debatu na temu: Vakcinacija protiv COVID-a treba biti obavezna – DA ili NE, plasirale su se ekipe Elektrotehničke škole Mostar i Karađoz-begove medrese.

Titulu najbolje ekipe ove godine ponijela je Karađoz-begova medresa u sastavu: Amina Šuta, Sara Sarajlić i Nedžma Dragolovčanin, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Elektrotehničke škole Mostar u sastavu: Amar Obradović, Zaim Mehić i Faruk Isić.

Najbolji debatant sa najvećim ukupnim brojem bodova je Zaim Mehić iz Elektrotehničke škole, ispred Sare Sarajlić i Amine Šute iz Karađoz – begove medrese.

Dekanesa Pravnog fakulteta, prof.dr. Alena Huseinbegović zahvalila se svim učesnicima, te uputila iskrene čestitke pobjednicima, ali i svima ostalima, uz nadu da su sa sobom ponijeli lijepe uspomene i nova iskustva.

(NovaSloboda.ba)