Svijetlo i neobično?

Ko je odgovoran za ovaj bljesak inspiracije?

Pop zvijezda Rita Ora (30) svijetli – zahvaljujući ovoj ludoj odjeći. Pjevačica se provlači kroz Sydney kao hodajući abažur. Ritini australijski navijači zagarantovano će biti optički osvijetljeni na ovaj pogled.

Ali, ako u mraku tapka, zašto nosi ovaj galaktički jednodjelni XXL šešir i jarko zelenu šminku: Sve to je, zahvaljujući jednom blistavom događaju. Rita slavi razlnolikost, ljubav i prihvatanje toga.

Ovih dana nalazi se usred vreve svjetski poznate parade homoseksualaca i lezbijki Mardi Gras, najveće godišnje Sydney LGBT parade, s puno duginih boja, puno blistavih i slavnih gostiju.

Prije Rite Ore, australijska svjetska zvijezda Kylie Minogue se, takođe, umiješala u žurku na zabavi 2019. godine.

Parada se održavala u subotu, ali su se prije toga održavale proslave i okupljanja. A u to vrijeme dosadna odjeća je bila zabranjena i ostala je kod kuće.

Dresscode? Kod odijevanja? Svijetle boje i neobično. Dakle, nije tako neobično pojaviti se poput sjenila sa resama, sa srebrnim zmijskim kombinezonom.

“Zaista sam se radovala”, rekla je Ora na Instagramu.

Inače, za izgled ove lampe odgovoran je: Georges Hobeika (59). Libanski dizajner poznat je po svojoj složenoj visokoj modi. A ovo je parada „Mardi Gras“.

Parada „Mardi Gras“ u Sydneyu održava se od 1978. godine u spomen na nerede iz Stonewalla u New Yorku,  1969. godine. Godišnji događaj ima za cilj promociju „svijesti o homoseksualnim, lezbijskim, biseksualnim i transseksualnim problemima i problemima“.

Obično se velika parada kreće ulicama Sydneya i oduševljava stotine hiljada obožavalaca.

Ove godine, događaj je bio u manjoj mjeri zbog Corone: Umjesto ulične zabave, organizatori su se preselili na kriket stadion, uz prisustvo oko 20.000 gledalaca.

Australija se smatra jednom od najuspješnijih država na svijetu u suočavanju s pandemijom, posebno zbog tvrdog lockdowna i izolacije putnika koji dolaze iz inostranstva. Do sada je sa oko 25 miliona stanovnika zabilježeno oko 22.200 inficiranih i nešto više od 900 smrtnih slučajeva.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)