Upravni odbor Opšte bolnice za direktora izabrao prof. Ismeta Gavrankapetanovića

Upravni odbor Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, na jučerašnjoj sjednici, jednoglasno  je za direktora te zdravstvene ustanove izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, na mandatni period od četiri godine. Ta odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, na izjašnjavanje.

Profesor Ismet Gavrankapetanović od 1. jula prošle godine je na funkciji vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice i za kratko vrijeme je, kako se navodi u saopštenju iz te bolnice, postigao izvanredne rezultate.

U Opštoj bolnici je od 17. jula uveden novi režim rada i od tada do juče je bilo više od 800 hiljada pruženih usluga. Samo preko Urgentnog centra, u tom periodu, pregledana su 20.923 pacijenta.

Na bolničkom liječenju je bio 7.741 pacijent, a iz bolnice je otpušteno njih 8.179. Ukupno je urađeno više od pet hiljada operativnih zahvata (planirane, hitne i ambulantne operacije).

Pružene usluge na bolničkim odjelima broje se u desetinama hiljada. Tako su na Odjeljenju za radiologiju bila 54.682 pregleda, Odjeljenju za hirurgiju 33.834, Odjeljenju za internu medicinu 18.979, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo 7.825 pregleda, Neurologiji 9.895, Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 4.525, a Medicinsko-biohemijski laboratorij je pružio više od 40 hiljada usluga.

“U uslovima pandemije Covid-19, Opšta bolnica je, uz brigu o Covid pacijentima, ostala otvorena i za oboljele od drugih bolesti kojima je potrebna medicinska usluga. Na vijest o izboru prof. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora Opšte bolnice, jutros su stigle brojne čestitke građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao  veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata, te da im vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem”, ističe se u saopćenju za javnost iz Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

(Fena)