SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. U akciji je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat, prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno  oduzeli  oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

M. N.

(NovaSloboda.ba)