Obrvan: Odigrali smo fenomenalnu odbranu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Bugojnu pobijedila selekciju Austrije sa 27:21 (11:10) u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. 

Bh. rukometaši zabilježili su važnu pobjedu u kvalifikacijama, kojom su ostali u igri za plasman na EP.   

Selektor Ivica Obrvana, koji je debitivao na klupi bh. tima, pohvalio je sve igrače i čestitao im na požrtvovanosti.

“Mislim da smo odigrali fenomenalnu odbranu. Kada imate takvu odbranu i golmana kakav je Burić, onda je sve puno lakše. Odlično smo  reagovali na njihovu 5:1 odbranu. Možda nije bilo najbolje u napadu,  zbog važnosti utakmice i nekih prinudnih  rotacija na desnoj strani, međutim u drugom poluvremenu smo čitavo vrijeme kontrolisali utakmicu, držali prednost i na kraju zasluženo pobijedili”, kazao je Obrvan.

U preostala dva meča kvalifikacija, reprezentacija BiH 29. aprila dočekuje Njemačku u Bugojnu, a tri dana kasnije gostuje u Grazu protiv Austrije. 

“Mi ćemo se maksimalno fokusirati naprije na Njemačku, pa onda na Austriju. Šta napravimo protiv Njemačke, to će biti bonus. Sigurno ne možemo računati na to da će Nijemci biti opušteni i da će igrati  lagano zato što su se već plasirali na EP”, izjavio je Obrvan.