Reagovanje iz Tužilaštva BiH: Neistiniti navodi pojedinih portala o navodnom prisustvu pripadnika MUP-a RS-a i pregledu prostorija i ureda glavne tužiteljice

Nakon što su na portalima www.politicki.ba i http://www.slobodna-bosna.ba, objavljene apsolutno netačne i neistinite informacije, Tužilaštvo BiH javnosti i medijima upućuje sljedeće reagovanje.

“Apsolutna je neistina da su u petak 12. marta, u prostorijama glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, boravili pripadnici MUP-a RS, te vršili bilo kakve bezbjedonosne ili druge preglede.

Takođe, ulaz i pristup zgradi i kapacitetima Tužilaštva BiH i Uredu glavne tužiteljice, pod bezbjedonosnom su zaštitom i ograničenim i evidentiranim pristupom.

Ovi neistiniti navodi, vjerovatno potiču od centara bliskih pojedinim političkim opcijama čijim visokim dužnosnicima se sudi ili se procesuiraju  u Tužilaštvu BiH, te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužioce i uposlenike Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na sve pritiske, Tužilaštvo BiH nastaviće svoj rad u skladu sa zakonom i u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini”, navodi se na kraju reagovanja.

M. N.

(NovaSloboda.ba).