Pokrenuta Facebook stranica STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu

Stanovnici Bijelog Brijega, okupljeni u Građansku inicijativu STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu pokrenuli su Facebook stranicu istoimenog naziva, na kojoj će informisati cjelokupnu javnost o izgradnji u svom naselju – STOP-nelegalnoj-gradnji-na-Bijelom-Brijegu.

Predstavnici inicijative dokumentaciju o ilegalnoj izgradnji na Bijelom Brijegu predali su predstavnicima stranaka i vijećnicima, te su se sastali i s novim mostarskim gradonačelnikom.

Takođe, zbog ilegalne izgradnje u svome naselju podnijeli su i krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Ljube Bešlića, šefa službe za građevinske propise Zdravka Čuljka, te inspektora Nebojše Šarića. Bez ikakvih regulacionih planova, bez javnih rasprava i uključenja stanara, prva dvojica su protivzakonito izdala dozvole za zgradu na Bijelom Brijegu, dok je treći propustio utvrditi nezakonitosti i narediti uklanjanje nelegalno sagrađenog.

„Pozivamo stanovnike da nam se, takođe, jave i prijave sve sumnje na nelegalnu gradnju u Mostaru! Prijavimo nelegalno izgrađene objekte i zahtijevajmo institucionalno rješenje ovog problema“, navode iz Građanske inicijative STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu.

(NovaSloboda.ba)