U petak na sceni mostarskog Narodnog pozorišta komedija „Ne igraj na Engleze“

Komedija „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića na repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru je u petak, 19. marta, sa početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju. oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći … Da li će rezultat koji nestrpljivo iščekuju zaista promijeniti njihove živote? Dođite i otkrijte!

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH, koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ulaznice po cijeni od 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM, u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati.

(NovaSloboda.ba)