Gradonačelnik Kordić razgovarao sa ambasadoricom Austrije

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Ulrike Hartmann, ambasadoricu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Hartmann čestitala je gradonačelniku Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara, te izrazila zadovoljstvo činjenicom kako su u Mostaru održali lokalni izbori na što se, kazala je, dugo čekalo.

Gradonačelnik je upoznao ambasadoricui s inicijativama koje želi, zajedno s novim Gradskim vijećem, provesti, te da u idućem mandatu nakon upoznavanja želi s ambasadom ostvariti saradnju na konkretnim projektima.

Ambasadorica je kazala kako je Austrija najveći investitor u BiH, ali da u Mostaru nije bilo značajnijih ulaganja. Saglasili su se kako Mostar i regija Hercegovina ima veliki potencijal, posebno u turizmu, a sada nakon što se stvorila i bolja politička klima, treba ukloniti određene birokratske barijere i napraviti preduslove za ulaganja i privrednu saradnju.

Na sastanku je bilo riječi o podršci ambasade Austrije u ostvarivanju saradnje Grada Mostara s nekim o austrijskih gradova, a ambasadorica je podržala tu inicijativu i rekla kako će se, nakon što dobije od gradonačelnika konkretne prijedloge, lično angažovati.

Razgovoru sa ambasadoricom Austrije prisustvovao je i Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

(NovaSloboda.ba)