Ognjen Stojanović iz Srbije pobjednik mostarskog polumaratona

Ognjen Stojanović iz Srbije pobjednik je mostarskog polumaratona, poznatog i kao polumaraton mostova, na kome je učestvovalo više stotina trkača iz desetak zemalja.

Stojanović je pobijedio s rezultatom 1:08,25 ispred sunarodnjaka Milana Mitrovića (1:08,48) i Ivana Dračara (1:10,00) iz Hrvatske, kazao je Feni predsjednik Udružwnja “Kinezis” Franjo Lovrić.

U ženskoj konkurenciji, slavila je Ana Štefulj iz Hrvatske s rezultatom 1:15,14 ispred Olivere Jeftić iz Srbije (1:21,05) i Zoe Hamel iz Estonije (1:24,02).

Trčalo se cijelim gradom, a trkači duž rute prelaze sedam gradskih mostova i rijeku Neretvu sedam puta. Pored toga, ruta polumaratona prolazi pored prirodnih i kulturnih znamenitosti grada, čime se u svijet šalje najljepša turistička razglednica Grada na Neretvi. 

Pored polumaratonske trke održana je i humanitarna trka građana na dionici dugoj četiri kilometra za Udruženje “Novi pogled” za žene oboljele od raka dojke i ostalih malignih oboljenja, te dječja trka u dužini od jednog kilometra.

“Ovakva trka znači jako puno za promociju turizma našeg grada, pogotovo u ovoj godini opterećenoj pandemijom koronavirusom”, kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je i sam istrčao humanitarnu trku, dodavši kako je Mostar poseban i jedinstven grad iz koga se danas šalje jedna lijepa poruka cijeloj našoj državi.

Mostarski polumaraton centralni je događaj “Mostar Run Weekenda”, koga je i ove godine organizovalo Udruženje “Kinezis”.

(Fena)