U Galeriji SUM-a otvorena izložba radova profesora Akademije likovnih umjetnosti

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg u petak je u Galeriji Sveučilišta u Mostaru otvorio izložbu radova profesora Akademije likovnih umjetnosti SUM-a pod nazivom “Ubi concordia, ibi victoria”.

Herceg je tom prilikom istakao kako Sveučilište u Mostaru svojim razvojem postavlja standarde drugim visoškolskim institucijama, čak i na evropskom nivou, objavili su iz Vlade HNK-a.

“Rukovodstvu SUM-a, na čelu s rektorom Zoranom Tomićem, kao i svim djelatnicima upućujem iskrene čestitke kako na realizaciji projekta Galerije i Štamparije, tako i niza drugih projekata koji su Sveučilište pozicionirali na nivo evropskih visokoobrazovnih institucija. Takođe, upućujem i srdačne čestitke kolegama profesorima za djela koja su izložena široj javnosti”, kazao je Herceg.

Dodao je kako Vlada HNK-a prepoznaje rad mostarskog Sveučilišta, te da će i u buduće podsticati njegov napredak.

“Vlada HNK-a, prepoznaje i podupire rad i razvoj Sveučilišta, a i u konkretnom je slučaju značajno finansijski pomogla uređenje i opremanje ovih prostora. Tako će biti i u buduće, a sve s ciljem podsticanja napretka i stvaranja društva znanja koje će garantovati bolju i sigurniju budućnost svakom pojedincu”, kazao je predsjednik Herceg proglasivši izložbu otvorenom.

(Fena)