Povratak na pozornicu

Singl WAP je bio četvrti hit broj jedan za Cardi B, i jedna od najslušanijih pjesama na svijetu.

Zbog svoje izuzetne kulturne važnosti, “WAP”, duet Cardi B sa Megan Thee Stallion, apsolutno je morao biti izveden na dodjeli Grammy nagrada prošle nedjelje. I to kako?

Sadržajno, pjesma govori o uputstvima punim metafora za muškarce, s kojima imaju seks, ali čak i u cenzurisanom obliku “WAP” je itekako nepristojna. Na Grammyju su Cardi B i Megan rekle da su  preskočile skoro oko trećine riječi. Umjetnice su izgubljeni smisao nadoknađivale pantomimom, na primjer, skladno kombinovanim figurama joge, poput “prevrnutog stola” – kao na slici. Vrisak na kraju je uslijedio kao po naredbi. Candace Owens požalila se na Fox Newsu da “WAP” doprinosi dezintegraciji Amerike.

Na to je Cardi B tvitnula: „Zamislite, WAP uzrokuje propast Amerike, a ne terorizam, rasizam i loša vlada? To bi bilo tako iskonsko!!! ”Čast samo onima, koji čast zaslužuju.

Teksaška reperica Megan Thee Stallion (26) je svoj debi album “Good news”, “Dobre vijesti” objavila još prošle godine i proglašena je najboljom novopridošlicom na Grammyu. Ona uz muziku, studira i zdravstveni menadžment.

Njujorčanka Cardi B (28) jedna je od najuspješnijih reperki danas. Karijera je započela u striptiz klubu, a zatim se prebacila na reality TV. Zatim je 2018. godine objavila svoj debi album “Invasion of Privacy”, “Invazija na privatnost”.

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)