Srećom, nagrada je bila samo za muziku…

U Los Angelesu su protekle nedelje dodijeljeni najpoželjniji muzički trofeji. Grammy nagrade se zapravo dodjeljuju za dobro pjevanje, a pokazana odjeća je zapravom dodjelu nagrada pretvorila u jedan loši horor show.

Iako se Grammy, zbog pandemije, odrekao velikih zvijezda, brzo je postalo jasno: Korona nije bila prisutna samo zbog odsustva zvijezda, već su mnogi svojim izborom odjeće, iako nenamjerno, skrenuli pažnju na virus.

Sa maskom usklađenom sa koronom: Billie Eilish (19) pobijedila je sa “Everiting I Wanted”,  “Sve što sam željela” u kategoriji “Nagrada godine”. Ali, njena odjeća je više nalikovala zebra-zombiju.

Na vrhu liste najgore odjevenih zvijezda na ovogodišnjoj ceremoniji bila je Noah Cyrus (25), koja je zapravo na crvenom tepihu nosila samo bijeli čaršaf. Visio joj je, oko glave, poput ogrtača, a zatim padao do sredinu bedra. Mala sestra Miley Cyrus (28) svojim je modnim promašajem postala tema ismijavanja na društvenim mrežama. Korisnici Twittera upoređivali su joj odjeću sa toaletnim papirom ili čaršafima, ali i sa popcornom, i šećernom vunom.

Tamo gdje je Noah imala previše, druge zvijezde su imale premalo. Pjevačica Doja Cat (25) pojavila se u ekstravagantnoj haljini Roberta Cavallija. Haljina je, međutim, mogla biti i jeftina karnevalska nošnja. Možda labud-mutant, ili papagaj ukršten sa Matrixom…

Srećom, ove zvijezde imaju i neke druge talente, i nadahnjuju svojom muzikom …

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)