Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici

Donedavni ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić, reagujući na izjavu Vladimira Leposavića, crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava “da će genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi”, izrazio je, u izjavi za Fenu, uvjerenje da građani te zemlje neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter.

U poruci građanima BiH, kazao je da mu je bila izuzetna čast da je, iako u kratkom vremenu, predstavljao Crnu Goru u “vašoj lijepoj državi”.

“Takođe sam ponosan što sam uvijek bio protiv kleronacionalista i šovinista”, naglasio je.

Obraćajući se direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću, kazao je kako je imao zadovoljstvo da ga upozna jula prošle godine u Potočarima na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.

“Razumijem Vašu zabrinutost povodom izjave jednog od članova Vlade Crne Gore, koji ne priznaje međunarodne institucije i civilizacijske vrijednosti. Ali, budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici kao i svim nevinim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita Bosna i Hercegovina”, poručio je doskorašnji ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić

(Fena)